
Grønn kro på Skåre gård
Allsidig produksjon med 100 % grassfôra skotsk høylandfe som kjernen i gårdsdrifta.
Velkommen til Kristin og Nils sitt rike!

Grønn kro og årsmøte 2025 - på Mjåland gård
Velkommen til Mjåland gård, til varmende suppe og ikke minst for å bli litt bedre kjent med Brit Mjåland.
Brit er en nestor på Sørlandet innen lokal produksjon og omsetning av mat, økologisk plantedyrking, Inn på tunet og andre måter gården kan være en ressurs i lokalmiljøet.
I årsmøtet får vi et tilbakeblikk på året som gikk og legge litt planer for framtida.
Program
17:00 Velkommen til suppe og prat
18:00 Årsmøte for Jordnært
18:30 Dagens virksomheter knytta til Mjåland gård, med kloke tilbakeblikk og erfaringer - samtale med Brit Mjåland
19:15 Sosial fri dressur på samtalen. Med kaffi og noe søtt.
Saksliste og andre årsmøtepapirer sendes medlemmene i forkant. Årsmøtet er din mulighet til å påvirke Jordnært-veien videre. Vi skal velge to medlemmer til styre samt styreleder. Valgkomite er Sirianne Maeder og Juliane Josephsen.
Saker kan meldes inn til styreleder Liv Birkeland (930 56 787) inne lørdag 15. mars.
Alle er velkommen til Grønn kro og årsmøtet!
Kun betalende medlemmer har stemmerett.
Obligatorisk påmelding via dette nettskjemaet.

Grønn kro 13 - Lindland farm
Velkommen til Elisabet og Preben som driver Lindland farm i Kvinesdal. Skotsk høylandsfe, epler og gårdsbutikk er stikkord for praten.

COP Agder - Forsyningssikkerhet og lokalmat
Matprisene stiger, mens folk får dårligere råd. Samtidig domineres markedet av noen få giganter. Hvordan skal vi bygge en robust økonomi på lokale og regionale matressurser sammen?

JORDNÆRT JULEBORD: Grønn kro nr 12 på Prestegården i Froland
Velkommen mandag 25. november kl 17-20 til JORDNÆRT JULEBORD med sesongbasert mat og god smaker- Jordnært fra Agder inviterer til sesongavslutning & Grønn Kro på Prestegården i Froland.

Høyt, herlig og Inspirerende
Bransjetreff på Hovden 14.-16.10 - Det blir smaksfest når noen av våre medlemmer samarbeider med kokker om jordnære smaker fra Agder.

Skåre gård i film: “Fremtidens mat eller hva skal vi spise i fremtiden?”
Filmpremière!
Skåre gård er med i forskningsprosjektet FoodLessons fra Oslo Met.. Del av prosjektet er en film om intervjuobjektene i prosjektet, blant annet Skåre Gård.
Tekst hentet fra Oslo Mets side:
”Norge satt seg som mål at i 2030 er vi kjent som en matnasjon med råvarer og retter i verdensklasse. Vi skal ha vakre naturlandskap, god dyrevelferd, og vi skal utnytte råvarene våre enda bedre. Vi skal være stolte av mattradisjonene våre, og samtidig la oss inspirere av nye impulser. Og vi skal basere matkulturen vår på produkter vi kan produsere i Norge.
Prosjektet FoodLessons handler om å revitalisere vår matkulturelle arv og bidra til visjonen om matnasjonen Norge 2023”.
Les mer om Fremtidens mat-arrangementet her

Grønn Kro og sommeravslutning på Røyland Gård
Grønn Kro og sommeravslutning for Jordnært fra Agder

Årsmøte i Jordnært fra Agder 2024
Årsmøte for medlemmer av Jordnært fra Agder 8.4.2024.
Bildet er tatt på Grønn Kro hos Småbruket i Skjærgården 22.5.22.

Grønn kro på Poléoland, Arendal
Velkommen til GRØNN KRO 10 i lokalmatbutikk og kafé Poléoland, i Arendal.
Tema er Innovative løsninger for lokal omsetning.

STYRK-workshop: Hvordan styrke småskala grønnsaksdyrking?
STYRK - WORKSHOP.
Workshop og dialog om hvordan videreutvikle mulighetene for direktesalg. STYRK-prosjektet går over fem fylker i Norge.