Mandag 25. november kl 17-20 blir det JORDNÆRT JULEBORD med sesongbasert mat og god smaker- Jordnært fra Agder inviterer til sesongavslutning & Grønn Kro.
MÅLGRUPPE:
Medlemmer av Jordnært fra Agder, nye gårdsgründere, andre som har bærekraftig matproduksjon og salg som levebrød, samt beslutningstakere og virkemiddelapparat som jobber med bærekraftig mat og landbruk.
PÅMELDING HER:
TID: 17.00- 20:00 på Prestegården i Froland
Adresse: Eyvindstadveien 14, 4820 Froland
Program
- Full circle perspective: Jordnært fra Agder hadde sin første Grønn Kro hos Solveig og Dougie på Prestegården i Froland 7. februar i 2022. Hva har skjedd på gården siden deres oppstart? Hvordan har reisen vært for Jordnærts medlemmer? Hvor er vi nå kontra for 3 år siden? Her er det rom for spennende refleksjoner.
- Solveig fra Prestegården i Froland og Juliane fra Julianes Kokebok holder matkurs. Sammen lager vi mange gode retter med sesongens råvarer og kjøtt fra gården
-Vi setter oss rundt bordet og deler et jordnærtinspirert måltid laget av ferske råvarer- en JORDNÆR JULETAPAS.
JORDNÆR JULEMENY
Solveigs karamelliserte kjøttboller med julekrydder
Bakt rødkål med eple og appelsin fra Julianes Kokebok
Rosenkål med tranebær og hasselnøtt fra Julianes Kokebok
Julianes umamistrudel med svartkål, bakt purre og Rødlinost fra Tjamsland gård
Båtpoteter med rosmarin og piska sitronrømme
Julianes rødbeter med karamellisert rødløk og steikost fra Gårdssysleriet
OM PRESTEGÅRDEN I FROLAND
Prestegården i Froland er medlem i Jordnært fra Agder. Dette er en Inn på Tunet-gård med allsidig matproduksjon; egg fra beitehøns, kjøtt fra utegående gris, kjøtt fra Galloway-kyr og markedshage. Her finner du og selvbetjent gårdsutsalg.